Snökaos i Stockholm – Idioter på vägarna

snokaos-i-stockholm

DN skrev om trafikkaoset!

Man ska inte gnälla men man blir ändå förvånad över hur dålig beredskap vi har i samhället och hur många idioter det finns i trafiken.

SMHI går ut och varnar för snökaos och ändå ger sig folk ut med sommardäck. Det är så sjukt egoistiskt och korkat att det borde vara straffbart. Sen förstår jag inte heller varför man inte kräver vinterdäck tidigare än den 1 december för det blir ju uppenbarligen kaos när sånt här händer.

Visst är det mycket snö som kom och visst är det ett rekord för november. Jag förstår att det blir problem men samtidigt är det inte några sjukt extrema nivåer om man bara hade varit förberedd på det vilket man borde varit då väderinstitutet varnade för det.

Jag satt fast i 3 timmar och det var många som hade det värre men jag har ändå haft vinterdäck på i ett par veckor nu och jag vet flera som bytte däck så fort de hörde om varningen. Men ändå ligger där bilar och lastbilar till höger och vänster. Och Trafikverket har inte den blekaste aning om vad förberedelser är. Säkert brist i budgeten som med allt annat i det här landet men det suger ändå.