Renoveringsarbete inplanerat

Vårt hus är ganska nyköpt men det är knappast byggt igår. Det finns en hel del att fixa till tyvärr och vi börjar känna att vi verkligen borde ta tag i arbetet.

Huset har gamla fönster och de skulle behöva bytas ut till 3-glasfönster för att isolera värmen bättre. Vi har förbättrat andra delar av isoleringen i huset så det viktigaste nu är att byta fönster, vilket knappast kommer bli en billig historia. Jag har faktiskt ingen aning om värdet på huset går upp med en sådan renovering. Det är ändå en kostnad som kommer hamna på minst 150 000 kronor.

Vi tapetserade och målade väggarna när vi flyttade in. Ett utmärkt sätt att bränna av en veckas semester 🙂 Men fint blev det. Det som saknas är att lägga nytt golv i vardagsrummet och hallen, sen kommer det vara riktigt fint här. Jag ska hålla koll på erbjudanden så kanske man ha löst den biten innan sommaren med.

Vi visste att det skulle bli en hel del jobb när vi köpte huset men huset hade en härlig charm som fångade oss båda. Fördelen är väl att vi haft möjligheten att spara mer pengar än vad vi annars skulle och vi behövde inte gå in med så mycket pengar som vi hade tänkt.