Profilkläder – Kläder med eget tryck på

Termen profilkläder är helt ny för mig men innebär att det är klädesplagg där man kan lägga till sitt eget tryck på. Det gäller väl främst företag i reklamsyfte och inte för privatbruk där man endast behöver ett plagg även om det i många fall fungerar att beställa enstaka plagg också.

Jag är delaktig i en lokal fotbollsförening och nu letar jag alltså efter lite olika kläder till klubben där vi kan trycka fast klubbens namn och även alla våra sponsorer. Träningsoveraller har vi sedan tidigare men vi vill komplettera med t.ex. mössor, halsdukar och kanske något större plagg om priset känns rätt.

Det finns en hel del profilkläder att välja mellan och priserna verkar inte vara allt för dyra heller. Kepsar hade nog varit riktigt kul och jag vet att många av grabbarna redan använder keps så hade man gjort en snygg variant så hade nog det uppskattats rejält.

Det gäller att välja bra plagg och inte överdriva synligheten av sponsorer m.m. om de ska använda plaggen till vardags. Det ska helt enkelt smygas in lite diskret här och där och alla sponsorer lär inte få vara med. Vi kommer fokusera på våra s.k. guldsponsorer till profilkläderna då de är de i särklass största. De övriga får nöja sig med det som utlovats för dem.

Frågan är om man ska ta fram flera alternativ först och sedan prata med grabbarna (vi har inga flickor i dagsläget) vad de helst skulle vilja ha och använda. Det lär öka sannolikheten att vi får plagg som uppskattas.

Tanken är att föräldrarna ska kunna köpa dessa för ett avrundat inköpspris vilket gör att de blir billigare än om man skulle köpt liknande klädesplagg utan tryck i någon vanlig klädaffär. Det är ju annars ett konstant problem man dras med i en idrottsförening för barn och det är att alla föräldrar inte har samma förmåga att lägga pengar och det syns tydligast när det kommer på tal om träningsläger. Men jag hoppas inte att de ska ha några problem att lägga ett par hundra kronor på ett av de profilkläder vi kommer beställa.