Nytt golv blir äntligen av

mörk parkettJag nämnde tidigare att vi behövde lägga nytt golv för att vardagsrummet och hallen ska kännas riktigt komplett så man slipper tänka på någon form av renovering de närmsta åren. Nu har vi äntligen bestämt oss för vad vill vi ha och hur vi ska gå tillväga.

Vi funderade först på att lägga nytt golv själva men vi känner oss inte helt bekväm med golvläggning och ytan är på mer än 50kvm. För ett par amatörer kommer vi behöva lägga ner ganska mycket tid som en golvläggare hade kunnat gjort mycket snabbare. Det är klart att priset varit lite av ett frågetecken, men tack vare ROT-avdraget så verkar det inte vara allt för dyrt. Jag har möjligheten att jobba över i mitt arbete och då känner jag att det är bättre att jag gör det jag är bra på och låter golvläggarna lägga nytt golv. Resultatet lär dessutom bli bättre om de gör det, vilket i sin tur gör att det känns ännu mer rätt.

Vi har tittat en del på mörkare parkett då vi tycker det är snyggt, men vi har inte lyckats bestämma oss än. Ljusare ekparkett är ett annat tänkbart alternativ. Det enda vi är helt säkra på med vilket typ av golv vi vill ha är att det ska vara relativt tjockt men en slipbar yta på minst 4 mm.

Eftersom vi inte ska lägga golvet själv så har vi tittat runt på en del firmor som erbjuder golvläggning. Cityparkett i Stockholm känns rätt och de erbjuder flera tjänster som t.ex. golvslipning och golvläggning som vi är ute efter.