Låna pengar till en resa – dålig idé?

Jag vet inte om det är för att sommaren varit så solig och varm som kontrasten mot hösten blir större än någonsin eller om det är mitt övriga välmående som spökar. Men jag har känt mig ganska nere under hela oktober och till skillnad från andra år när man har enstaka dagar där man kanske känner lätt nedstämdhet så har det varit tuffare i år.

Mitt ressug har därför ökat till en nivå där jag funderar på att eventuellt ta ett lån för att täcka kostnaderna och sprida ut utgifterna så jag inte måste ta den kostnaden på en och samma gång. Jag har en del timmar att ta ut och skulle nog kunna få ihop 4 dagar bara med övertimmar jag sparat in och sen kombinera det lite semesterdagar så har man helt plötsligt plats till en två veckors semester.

Ett sätt skulle kunna vara att låna pengar av någon långivare och betala av det så snabbt jag kan sedan utan att det tär för mycket på månadsekonomin. Jag skulle misstänka att om jag sprider ut det på fyra månader så skulle det inte bli någon större belastning att betala av en resa värd 15 000 kronor. Jag har tittat lite på de alternativ nyttlån.com tipsar om och det verkar ändå vara ett okej val.

Skulle man låna pengar genom t.ex. Svea Ekonomi och ta 15 000 kr så blir det 678 kr i månaden för deras lägsta avtalsperiod på 2 år. Men som konsument har du rätt att betala tillbaka ditt lån när du vill så 3 månader går också. Bara det att du får be om en slutbetalning då och fördelen med ett sådant här privatlån är att det inte blir så dyrt. Jag estimerar att det skulle kosta mig under 500 kr i ränta och avgifter.

Ett annat alternativ istället för att låna pengar av en bank är att finansiera köpet av resan genom ett resebolag och välja avbetalning hos dem. Detta kan vara enkelt val om man hittar en färdig paketresa men vill man leta flyg och hotell på fri hand så blir detta betydligt svårare.

Ja ska suga på denna karamellen lite och se hur jag känner när vintern kommer. Men att resa bort kanske blir ett måste för mig.