Gå ner i vikt med 5:2 Dieten

Jag har nyligen börjat med 5:2 dieten – den nya trenden bland viktminskning som även ger andra positiva aspekter till hälsan.

Jag finner faktiskt inte fastan i dieten speciellt svår och efter två veckor verkar det som jag gått ner strax över 3 kilo. Av dessa 3 kilona tror jag att ca 1 kilo är fett, men det är svårt att säga så här tidigt in i dieten.

Fastan i första veckan var lite jobbig, men nu finner jag mig i det och jag mår mycket bättre. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan men jag känner mig piggar med mer energi och kroppen känns renare. Det känns som att fastan i 5:2 dieten gör att den rensar ut slaggprodukter ur kroppen. Jag vet inte alls om detta är sant men jag rekommenderar er starkt att prova det.

Jag är bara strax under 30 år gammal så jag är ganska ung jämfört med Michael Mosley, grundaren av dieten – eller i alla fall han som fick den att slå stort genom sin dokumentärfilm. Men att låta kroppen fokusera på att reparera skador i DNA och låta kroppen bygga nya neuroner i hjärnan är väldigt lockande för mig. På sikt kan detta bota många sjukdomar och det är inte omöjligt att det indirekt för med sig massa annat gott.

Jag hittade sidan http://52-dieten.com/ och där finns en FAQ som tar klargör mycket om 5:2 Dieten. Om du är intresserad av att prova dieten så kan den hjälpa dig att reda ut ett och annat frågetecken.

I videon nedanför är Michael Mosley med och berättar om 5:2 dieten, hand dokumentär och varför han gjorde det.