Flytta kontoret utan driftstopp

Att flytta från en bostad till en annan är enkelt i jämförelse med att flytta kontoret mellan två lokaler. Givetvis kan det vara väldigt tungt och tidskrävande att flytta bostaden men till skillnad från ett kontor har man inget driftstopp att tänka på.

Jag jobbar på ett kontor med 17 anställda och jag ska nu tillsammans med chefen organisera flytten till våra ny lokaler så vi kan fortsätta växa. Vi som redan har växtvärk av två väldigt bra år och har väldigt mycket att stå i ska nu lyckas flytta också.

5 av oss 17 anställda jobbar med supportärenden och deras arbete kan inte få något längre uppehåll utan de måste snabbt komma in i de nya lokalerna. Förmodligen kommer vi flytta hälften av platserna först och försöka göra allt under två dagar så supporten faktiskt fungerar hela tiden även om den då under två dagar blir mer begränsad.

Vi har redan bestämt att vi ska använda oss av en flyttfirma i Stockholm som flyttar kontoret åt oss, eller i alla fall det mest av kontoret. Exakt hur mycket som de ska flytta är ännu inte bestämt men vi har tagit in offerter från 4 flyttfirmor och den här flyttfirman verkar bäst för våra behov.

Vi andra som jobbar behöver givetvis också återgå till våra uppdrag så fort som möjligt men här är några dagars uppehåll inget problem. Varför vi väljer att använda oss av en flyttfirma är helt enkelt för att vi kommer ha fullt upp att göra mycket annat i de nya lokalerna. Vi har beställt in nya möbler och dessa kommer inte monteras av oss heller, men där blir en del kringliggande jobb för att få allting snyggt och trevligt.

Flyttfirman kommer nog flytta allting under två dagar vilket är imponerande med tanke på hur många arbetsplatser vi har och all kringutrustning.