Facebook intresserar inte mig längre

Jag har tröttnat på Facebook! Jag har drygt 200 ”vänner” vilket knappast kan anses som mycket men jag ser bara en väldigt liten del av allt som händer. Facebook bestämmer för mig vad det är jag ska se och vill jag verkligen ”kolla upp” någon så måste jag gå in på deras profil och läsa.

Det tråkiga är att det mesta som publiceras är skit. Skit är bara intressanta om det är närmsta familjen eller de närmsta vännerna som lägger upp och då pratar vi maximalt 15 personer av de 200. Det finns undantag där man vill se hur sin gamle barndomsvän från mellanstadiet äntligen gift sig och skaffat barn, men i övrigt känner jag att det är ganska värdelöst.

Av just denna anledningen besöker jag inte Facebook mer än maximalt 1-2 gånger i veckan, och det är ofta snabba besök som tar 1 minut som mest.

Det som stör mig mest är att Facebook gömmer så mycket information och väljer att visa det som den tror är mest intressant, baserat på algoritmer. Om någon person med 1000 vänner lägger upp bild på sina fötter är det inte omöjligt att 20-30 gillar detta och visas på min Facebook, medan min bästa polare lägger upp något som jag inte ens ser. WTF!?

Ta en titt på denna videosnutt från Veritasium, en intressant videokanal att följa om du är intresserad av vetenskap.