Exempel på personliga brev efter branscher

Internet är helt fantastiskt och varje dag kommer det antagligen nya tjänster och ny information som gör våra liv bättre. Man tänker inte på det och känner inte av det på samma sätt som man kanske borde för att det sker så gradvis. Ett exempel som jag nyligen tänkt på är information och tips kring jobbsökande och hur man gör det på ett bra sätt.

Jag hittade nyligen en hemsida som listar exempel på personliga brev efter branscher. Man kan alltså använda dem som ett underlag och mall när man skriver sitt egna personliga brev. Detta är ju en enormt bra resurs som knappast fanns på 90-talet och det bästa man kunde göra där var antagligen att vända sig till Arbetsförmedlingen eller fråga sina kollegor och vänner om tips.

Ett personligt brev är för vissa ganska enkelt att skriva. Det kommer helt enkelt naturligt till dem men för andra kan det ta timmar att komma fram till ett som man känner sig någorlunda nöjd med. Och det är viktigt att man kan känna sig lite nöjd med det också för det gör en mycket mer trygg att söka jobb och sedan slippa känna oro för konstiga frågor på en eventuell arbetsintervju.

Att då kunna utgå från mallar och exempel på personliga brev som andra i samma bransch som en själv använt sig av är guld värt.

Ett personligt brev ska ju dels introducera dig själv till arbetsgivaren och på ett snyggt sätt visa varför du faktiskt passar bra som anställd på det företaget. Det ska alltså vara personligt både genom att visa vem du är men även visa att du har koll på företaget. Därför skriver man alltid om en del av det personliga brevet för varje jobb man söker så det passar den ansökan.

Om man läser de exempel på personliga brev som listas så ser man också att de som känns bäst är de som nämner företagets namn i texten och faktiskt visar att de lagt tiden på att göra det personligt.